aan het werk

 

 

 

Eindredacteur van De Radio Amateur

 

Na een boeiende en leerzame loopbaan, een loopbaan die me over de hele wereld op werkvloeren en directiekamers bracht, is het weer tijd voor een fascinatie die ik als jonge jongen al bezat. Radio Amateurisme.

Van die hobby maakte ik via studie mijn beroep. Eerst elektrotechniek, daarna elektronica en telecommunicatie en daarna computertechniek. Op mijn 35 verliet ik deze werkvelden en koos ik voor personeelsmanagement. De chiptechnologie begon me te vervelen. Er gebeurden niet echt spannende zaken meer. Ja er gingen steeds meer onderdelen in steeds kleinere doosjes. Meer van hetzelfde.

In de wereld van personeelsmanagement en later logistiek, financiƫn en projectmanagement, management en Outsourcing vond ik nieuwe uitdagingen.

Nu heb ik enorm veel zin om een oude hobby van radio amateurisme weer op te pakken. Ik zie hier dat het de amateur die nog echt zelf wil bouwen niet echt gemakkelijk wordt gemaakt. Toch is dat wat ik wil doen. Geen drie IC's en wat belendende onderdeeltjes bij elkaar plakken en je hebt een radio.

Nee, gewoon lekker ouderwets met buizen knutselen.

Radio-onderdelen winkeltjes zoals voeger in Breda en Tilburg "De Radio Beurs", zulke winkeltjes waar ze alles hadden wat je nodig had en je ook nog gratis advies gaven, die zijn er niet meer.

Maar met wat zoeken op Internet kom ik toch heel ver en ook oude buizen, buisvoetjes, afstemcondensatoren en nog veel meer kun je nog steeds op de kop tikken. 

Op deze site ga ik mijn ervaringen delen.

Heb je daar vragen over of opmerkingen bij klik dan op deze link en geef ze aan mij door. Je krijgt gegarandeerd antwoord van mij. 

Tot dan en voor nu veel groeten,

Koos Overbeeke

 

P.s.

Heb je vanuit je werk met Outsourcing te maken dan heb je misschien wel voordeel van de documentatie en praktijkervaringen die ik de laatste 12 jaar heb gepubliceerd. Je gaat daarvoor naar de site: Slagkracht Outsourcing.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw reactie en/of vraag
Je persoonlijke gegevens zoals email adres worden niet op de site vermeldt!